BÉLA ÉS BANDI SAUVIGNON BLANC 2011 BALATONSZŐLŐS | |
![]() |
Szájban szétáradó, telt sauvignon. Üde, sárgászöld szín. Tiszta, karakteres sauvignonillatában csalán és egres, ízében zöld kaliforniai paprika. Élénk savak és sós, fűszeres lecsengés. Az évjáratnak megfelelően teltebb, gazdag, zamatos. |
PANNONHALMI SAUVIGNON BLANC 2011 PANNONHALMA | |
![]() |
Halvány szalmaszínű, hihetetlenül aromás bor, illatában egres, csalán és eső utáni virágillat. Kellemes, frissítő savassága, a nagy test és a sok gyümölcs teszik ízét ugyanannyira lehengerlővé, mint az illata. |
A bor mellé ajánljuk: Rozmaringos pisztráng |
KREINBACHER SOMLÓI 2009 SOMLÓ | |
![]() |
Egy remek, nagy testű furmint, hárslevelű, juhfark cuvée, ami Somló sós ásványosságát elegánsan, simán, krémesen és gyümölcsösen ragadja meg. Remek, hosszú lecsengés. |
A bor mellé ajánljuk: Szarvasgombás pisztráng |
KERKABORUM VÖRCSÖKI FURMINT 2009 | |
![]() |
A Kerka patak mentén álló Vörcsökihegyen termelt szépen beérett szőlő mustja nagyhordóban erjedt és gömbölyödött 11 hónapon át, mielőtt a zamatos, hagyományos stílusú, érett furmint palackba került. |
A bor mellé ajánljuk: Mandulás pisztráng |
LÉGLI OTTÓ LUGAS 2011 BALATONBOGLÁR | |
![]() |
Finom sauvignon blanc illat, ízben a beérett szőlő zamatos gyümölcsössége. Sauvignon és chardonnay. Birtokbor – benne a Balaton és Légliék – a hozzá illő, megújult külsővel. |
A bor mellé ajánljuk: Pisztráng házi pestóval |
JÁSDI CSOPAKI RIZLING 2011 CSOPAK | |
![]() |
Ranolder János egykori veszprémi püspök csopaki birtokán termett szõlõbõl készült, telt, zamatos és mégis jól iható, szomjoltó, fi nom illatú száraz bor. Az egykor méltán híres csopaki rizling újjászületése. |
KONYÁRI CHARDONNAY 2011 BALATONLELLE | |
![]() |
Friss illat, körtés, gyümölcsös folytatás. Az alacsony kordonnal termelt szőlő mustját acéltartályban érlelték, hogy friss, üde aromáit, gyümölcsös zamatait megőrizzék. Az előző évjáratok méltó folytatása. |
A bor mellé ajánljuk: Rozmaringos pisztráng |
LISZKAY CABERNET FRANC 2008 MONOSZLÓ | |
![]() |
Intenzív szín fekete maggal, vanília illata, kávé és csokoládé érett, gazdag íze. No meg egy kis dohány és fűszerek – egyszóval őszinte cabernet karakter, nagyon hosszú utóízzel. |
ST. ANDREA PINOT NOIR 2008/2009 EGER | |
![]() |
Az évjárat frissítő cseressége, kakaóbab, kávé, fűszerek és dohány, ízében piros bogyós gyümölcsök. Izgalmas savjáték, ásványos jegyek, vibrálás. |
A bor mellé ajánljuk: Frissen füstölt pisztráng |
HEIMANN MAMMARÓZA 2011 SZEKSZÁRD | |
![]() |
A rozé teltebb arca. Élénk lazac-hagymahéj szín, illatában eper, ízében málnaszörp. Testes, érett, intenzív ízű merlot (2/3) és kékfrankos (1/3) házasítás. |
A bor mellé ajánljuk: Pisztráng kakukkfűvel, borssal, lisztkeverékkel |
DÚZSI KÉKFRANKOS ROSÉ 2011 SZEKSZÁRD | |
![]() |
Lazacos rozészín, meggy, szamóca és császárkörte. Az évjáratnak köszönhető kellemes, enyhe édesség és a kékfrankos izgalmas fanyarsága. Határozott, üdítő savak, hosszú gyümölcsösség. |
A bor mellé ajánljuk: Pisztráng kakukkfűvel, borssal, lisztkeverékkel |
GÜNZER ROSÉ 2011 VILLÁNY | |
![]() |
Rózsaillat, teltebb, vastagabb korty. Komplex, hosszú, férfi as rozé gazdag gyümölcsösséggel, nem az alkohol, inkább a tartalom adta finom teltséggel. |
A bor mellé ajánljuk: Pisztráng kakukkfûvel, borssal, lisztkeverékkel |
SAUSKA ROSÉ 2011 VILLÁNY | |
![]() |
Vidám pink szín, mezei virágok illata, bodza és eper. Könnyed, finom, elegáns rozé, gurulós savakkal, alacsony alkohollal, leheletnyi természetes szénsavval és alig észrevehető maradék cukorral. |
A bor mellé ajánljuk: Pisztráng kakukkfűvel, borssal, lisztkeverékkel |
DÚZSI CABERNET SAUVIGNON ROSÉ 2011 SZEKSZÁRD | |
![]() |
Halvány rózsaszín, világos narancs szín. Tetszetős eper és bodzavirág aromák. Szájban súlya, mélysége van: fűszernövények, lekvár és mangó. A komplex savaknak köszönhetően hosszú, és frissítősen fanyar lecsengés. |
A bor mellé ajánljuk: Pisztráng kakukkfűvel, borssal, lisztkeverékkel |