menü

  • Kezdőoldal
  • Étlap
  • Borok
  • Itallap
  • Rólunk
  • Rólunk írták
  • Fehérborok
  • Vörösborok
  • Rozék
BÉLA ÉS BANDI SAUVIGNON BLANC 2011 BALATONSZŐLŐS
Szájban szétáradó, telt sauvignon. Üde, sárgászöld szín. Tiszta, karakteres sauvignonillatában csalán és egres, ízében zöld kaliforniai paprika. Élénk savak és sós, fűszeres lecsengés. Az évjáratnak megfelelően teltebb, gazdag, zamatos.
PANNONHALMI SAUVIGNON BLANC 2011 PANNONHALMA
Halvány szalmaszínű, hihetetlenül aromás bor, illatában egres, csalán és eső utáni virágillat. Kellemes, frissítő savassága, a nagy test és a sok gyümölcs teszik ízét ugyanannyira lehengerlővé, mint az illata.
A bor mellé ajánljuk: Rozmaringos pisztráng
KREINBACHER SOMLÓI 2009 SOMLÓ
Egy remek, nagy testű furmint, hárslevelű, juhfark cuvée, ami Somló sós ásványosságát elegánsan, simán, krémesen és gyümölcsösen ragadja meg. Remek, hosszú lecsengés.
A bor mellé ajánljuk: Szarvasgombás pisztráng
KERKABORUM VÖRCSÖKI FURMINT 2009
A Kerka patak mentén álló Vörcsökihegyen termelt szépen beérett szőlő mustja nagyhordóban erjedt és gömbölyödött 11 hónapon át, mielőtt a zamatos, hagyományos stílusú, érett furmint palackba került.
A bor mellé ajánljuk: Mandulás pisztráng
LÉGLI OTTÓ LUGAS 2011 BALATONBOGLÁR
Finom sauvignon blanc illat, ízben a beérett szőlő zamatos gyümölcsössége. Sauvignon és chardonnay. Birtokbor – benne a Balaton és Légliék – a hozzá illő, megújult külsővel.
A bor mellé ajánljuk: Pisztráng házi pestóval
JÁSDI CSOPAKI RIZLING 2011 CSOPAK
Ranolder János egykori veszprémi püspök csopaki birtokán termett szõlõbõl készült, telt, zamatos és mégis jól iható, szomjoltó, fi nom illatú száraz bor. Az egykor méltán híres csopaki rizling újjászületése.
KONYÁRI CHARDONNAY 2011 BALATONLELLE
Friss illat, körtés, gyümölcsös folytatás. Az alacsony kordonnal termelt szőlő mustját acéltartályban érlelték, hogy friss, üde aromáit, gyümölcsös zamatait megőrizzék. Az előző évjáratok méltó folytatása.
A bor mellé ajánljuk: Rozmaringos pisztráng
LISZKAY CABERNET FRANC 2008 MONOSZLÓ
Intenzív szín fekete maggal, vanília illata, kávé és csokoládé érett, gazdag íze. No meg egy kis dohány és fűszerek – egyszóval őszinte cabernet karakter, nagyon hosszú utóízzel.
ST. ANDREA PINOT NOIR 2008/2009 EGER
Az évjárat frissítő cseressége, kakaóbab, kávé, fűszerek és dohány, ízében piros bogyós gyümölcsök. Izgalmas savjáték, ásványos jegyek, vibrálás.
A bor mellé ajánljuk: Frissen füstölt pisztráng
HEIMANN MAMMARÓZA 2011 SZEKSZÁRD
A rozé teltebb arca. Élénk lazac-hagymahéj szín, illatában eper, ízében málnaszörp. Testes, érett, intenzív ízű merlot (2/3) és kékfrankos (1/3) házasítás.
A bor mellé ajánljuk: Pisztráng kakukkfűvel, borssal, lisztkeverékkel
DÚZSI KÉKFRANKOS ROSÉ 2011 SZEKSZÁRD
Lazacos rozészín, meggy, szamóca és császárkörte. Az évjáratnak köszönhető kellemes, enyhe édesség és a kékfrankos izgalmas fanyarsága. Határozott, üdítő savak, hosszú gyümölcsösség.
A bor mellé ajánljuk: Pisztráng kakukkfűvel, borssal, lisztkeverékkel
GÜNZER ROSÉ 2011 VILLÁNY
Rózsaillat, teltebb, vastagabb korty. Komplex, hosszú, férfi as rozé gazdag gyümölcsösséggel, nem az alkohol, inkább a tartalom adta finom teltséggel.
A bor mellé ajánljuk: Pisztráng kakukkfûvel, borssal, lisztkeverékkel
SAUSKA ROSÉ 2011 VILLÁNY
Vidám pink szín, mezei virágok illata, bodza és eper. Könnyed, finom, elegáns rozé, gurulós savakkal, alacsony alkohollal, leheletnyi természetes szénsavval és alig észrevehető maradék cukorral.
A bor mellé ajánljuk: Pisztráng kakukkfűvel, borssal, lisztkeverékkel
DÚZSI CABERNET SAUVIGNON ROSÉ 2011 SZEKSZÁRD
Halvány rózsaszín, világos narancs szín. Tetszetős eper és bodzavirág aromák. Szájban súlya, mélysége van: fűszernövények, lekvár és mangó. A komplex savaknak köszönhetően hosszú, és frissítősen fanyar lecsengés.
A bor mellé ajánljuk: Pisztráng kakukkfűvel, borssal, lisztkeverékkel


Copyright © 2011 Pisztrángos.hu